Topplista: 2019 års bästa kreditkort med bonus

Kreditkort kan kännas läskiga, och många lägger ett mentalt veto mot att använda dem. Men om man använder dem på rätt sätt och utnyttjar bonusarna utan att betala ränta kan det bli väldigt lönsamt.

För den som vill utforska alternativen på kreditkortsmarknaden finns sidan Bästakreditkortet.se. Där är det lätt att jämföra vilket kreditkort som passar ens ekonomiska situation och förutsättningar allra bäst.

Här kommer vår topplista över årets bästa kreditkort med bonus.

Bank Norwegian

Kreditkortet från Bank Norwegian toppar många listor, och det finns många anledningar till det. En av de mest hyllade fördelarna är att du inte behöver betala någon årsavgift. Det innebär att det är gratis att ha kortet liggande för nödfall.

Kreditgränsen kan ligga på så mycket som 100 000 kr. Det kostar inte heller något att ta ut kontanter med kortet, vilket de flesta konkurrenterna tar betalt för.

För pengarna som spenderas med kortet får man upp till 10 procent CashPoints, och man får alltid minst 0,5 procent. Det är ett generöst bonusprogram, men det kritiseras trots det av många. Det beror på att de bonusar som samlas in bara går att använda för att betala flygresor inom koncernens flygbolag Norwegian Air.

Den som reser mycket kan dock ha stor nytta av kortet tack vare dessa rabatter. Dessutom ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd om resan betalas med hjälp av kreditkortet.

Everydaycard

Everyday-kortet är ett annat omskrivet kreditkort med goda recensioner. Tanken med kortet är att ge fördelar för människors vardagsköp.

Bakom vardagskortet står Nordea, men kortet ger bonusar i alla butiker, oavsett om Nordea samarbetar med dem eller inte. Det innebär att den som handlar bensin eller mat i en matvarubutik får en procent cashback på köpet.

Köp utöver bensin och mat ger en halv procent cashback tills man har handalt för 20 000 kronor med kortet. Då får man en procent cashback på alla köp. Återbäringen kommer en gång i halvåret och betalas ut i maj och november.

Remember flex

Med Remember flex finns inget traditionsenligt bonusprogram. Bonusen med Remember-kortet ges i stället i form av rabatter.

En nackdel med kortet är att man bara får rabatter om man handlar online. Dessutom måste man logga in via sin användarprofil för att rabatten ska gälla. Trots den något knöliga omvägen kan det dock vara värt det, eftersom rabatten från Remember ges även om butiken har ett eget rabatterat pris. Det går alltså att få riktigt bra deals när man handlar på nätet.

Kortet har ingen årsavgift, vilket gör det till ett bra kort att ha till nödfall. Den högsta kreditnivån ligger på 100 000 kronor, vilket kan lösa de allra flesta krislägen.