5 smarta och enkla tips på att spara pengar i vardagen

Du kan göra mycket för att spara pengar i vardagen och det behövs inga stora livsstilsförändringar för att spara mycket. Här ger vi dig 5 enkla tips på hur du lever ett billigare vardagsliv.

1. Minska energiförbrukningen hemma

En stor ekonomisk bov är energiförbrukningen som genererar massvis med pengar varje år, speciellt om du och din familj bor i hus. För att minska energiförbrukningen i ditt hem finns det flera metoder att använda sig av:

  • Stäng av alla apparater helt
  • Släck lamporna när du går ut ur ett rum som inte ska användas igen på ett tag
  • Se över ditt elavtal
  • Sänk värmen

2. Låna böcker och filmer på biblioteket

Istället för att köpa böcker, ljudböcker, filmer och tv-spel kan du låna dem gratis på biblioteket. Här är utbudet stort och du kan låna på dig hur många böcker och filmer som du vill plus att du gör både plånboken och miljön en stor tjänst.

Se till att alla i familjen har ett eget lånekort och gör biblioteksbesöket till en rolig familjeutflykt.

3. Förändra familjens transportvanor

När man är en barnfamilj är det lätt att man gör bilen till det lättaste och mest använda transportmedlet för att ta sig till skola, jobb och fritidsaktiviteter. Låt bilen stå och välj cykeln eller bussen som transportmedel istället. Då sparar du pengar samtidigt som du och din familj får bra vardagsmotion.

4. Skippa träningskortet

Att köpa träningskort är en dyr utgift, speciellt med tanke på hur många typer av gratisträning det finns att ta till. Skippa gymkortet i år och börja springa, använd någon av träningsinstruktionsvideorna på Youtube eller ladda ned en träningsapp. Då gynnar då såväl hälsa som plånbok.

5. Säg upp det fasta telefonabonnemanget

Den fasta telefonen har fått lämna plats för mobiltelefonen som idag utgör den huvudsakliga källan till mänsklig kommunikation. Har du en fast telefon som bara står där hemma och dammar är det dags att säga upp abonnemanget som bara innebär onödiga utgifter varje månad för dig och din familj.