4 bra spartips för barnfamiljen år 2019

Att ha barn kostar pengar och många barnfamiljer kan uppleva att pengarna bara drar iväg. Som tur är finns det en hel del bra spartips att ta till som inte behöver påverka hela livsstilen. Här listar vi 4 stycken.

1. Planera matinköp

Precis som för många andra barnfamiljer blir det lätt att ta till oplanerade småhandlingar efter dagis, skola och jobb. Allt för att snabbt och smidigt lösa middagen innan fritidsaktiviteter och andra kvällsbestyr.

Även om det kan kännas smidigt med småhandlingar innebär de mycket pengar. Planera istället veckans alla måltider, åk och storhandla på en bestämd dag i veckan och slipp de spontana småhandlingarna. Efter några månader kommer ni märka att ni både sparar pengar och tid som ni kan göra betydlig roligare saker med.

2. Handla leksaker på second hand

En annan stor utgift för barnfamiljer är leksaker. Misstaget som genererar mycket pengar är att föräldrar tänker att deras barn endast vill ha eller behöver helt nya leksaker direkt från hyllan i leksaksaffären.

Genom att handla alla leksaker på second hand istället gynnar ni både ekonomin och miljön samtidigt som det öppnar upp för möjligheten att överraska barnen med nya begagnade leksaker oftare.

3. Låt barnen ärva kläder från syskon eller vänner

Kläder är något som barnen måste ha och som de växer ur snabbt. Har barnen äldre syskon kan de med lätthet ärva deras kläder som de antingen har vuxit ur eller inte längre använder.

Ni kan även kolla med vänner till barnet om det finns möjlighet att ärva eller byta kläder. Varför inte arrangera en klädbytardag?

4. Fixa fikat själv

Att fixa eget fika till parkhänget eller skolutflykten behöver inte vara så tidskrävande som det verkar och du sparar dessutom massvis med pengar. Baka bullar och kakor tillsammans med barnen som ni sedan fryser in så finns det färdigt att tina inför nästa fika.

Använd en termos till kaffet och vattenflaskor till barnens vatten eller saft.