3 knep för att få ned dina fasta kostnader

En månadsbudget består av både fasta och rörliga kostnader. Det vanligaste sättet att spara pengar på är att dra ned på sina rörliga kostnader. Det finns dock mycket pengar att spara genom att också pressa ned dina fasta kostnader. Här är tre enkla tips på hur du kan göra det.

Välj autogiro istället för pappersfakturor

En av de vanligaste onödiga fasta kostnaderna vi svenskar har är kostnaden för pappersfakturor. Får du dina räkningar i pappersform tar företaget nämligen ut en avgift. Den här avgiften går att undvika helt genom att istället betala dina räkningar via autogiro.

Avgifterna för att få en pappersfaktura är ofta så höga 25 kronor per räkning. Får du flera pappersfakturor i månaden är autogirobetalning därför ett enkelt sätt för dig att dra ned på dina fasta kostnader.

Byt till ett billigare bredband

Många betalar mer pengar än vad de faktiskt behöver för sitt bredband. Priserna uppdateras kontinuerligt och har du inte sett över din bredbandskostnad på ett tag är det hög tid att göra det nu.

På sajten Bredband.se får du snabbt en överblick över vilka olika bredbandserbjudanden du har att välja mellan. Skriv in din adress, välj vilken hastighet du behöver på ditt bredband och välj sedan det billigaste alternativet. Kom ihåg att billigare operatörer ofta har en sämre kundtjänst än de lite dyrare alternativen.

Köp grönsaker efter säsong

Det finns otroligt många sätt som du kan spara pengar på mat. Ett av dem är att välja grönsaker som är i säsong.

Många spartips innebär att man tummar lite på sin livskvalitet för att spara pengar, men i det här fallet är det tvärtom. Grönsakerna är inte bara billigare under säsong, de smakar dessutom godare.

Här är några vanliga svenska grönsaker och vilken tid på året de är som godast och billigast att köpa:

  • Broccoli (hela året)
  • Isbergssallad (vår och sommar)
  • Lök (hela året)
  • Morötter (hela året)
  • Potatis (hela året)
  • Purjolök (höst, vår och sommar)
  • Äpple (höst och vinter)